Спроба путчу в Німеччині: у змовників вилучили список «ворогів»

Спроба путчу в Німеччині: у змовників вилучили список «ворогів»

Укрінформ
Терористичне угруповання, верхівку якого було заарештовано під час масштабного поліцейського рейду по всій Німеччині в середу, підготувало список «ворогів».

Про це повідомляє Tageszeitung, передає Укрінформ.

У списку, вилученому в одного з підозрюваних, 18 імен, зокрема провідних політиків та журналістів. Серед них - семеро депутатів Бундестагу, міністр закордонних справ Анналена Бербок, голова Соціал-демократичної партії Саскія Ескен, генеральний секретар СДПН Кевін Кюнерт, лідер Християнсько-демократичного союзу і парламентської групи в Бундестазі Фрідріх Мерц, екскандидат на посаду канцлера від ХДС Армін Лашет та інші.

У цьому зв'язку Саскія Ескен заявила виданню: «Ми не повинні недооцінювати небезпеку, яку становлять «Громадяни Рейху». Ці люди не просто фантазують про теорії змови. У них були конкретні плани, які вони були готові реалізувати. Вони схильні до насильства».

Наразі 23 з 25 затриманих минулої середи доставлені в СІЗО, проводяться допити.

Читайте також: Німецька гра престолів: путч «Громадян Рейху», що не стався

Як повідомлялось, 7 грудня відбулися обшуки понад 150 об’єктів нерухомості в 11 федеральних землях ФРН, Австрії та Італії. Правоохоронці затримали 25 підозрюваних у підготовці державного перевороту, серед них є громадянка рф.

В офісі генерального прокурора вважають, що кілька членів групи, серед яких офіцери спецпідрозділів Бундесверу та поліції, планували проникнути до Бундестагу і захопити в заручники депутатів і членів федерального уряду. Вони прагнули захопити владу та поставити на чолі «рейху» принца Генріха ХІІІ.

Фото: Pierre Adenis

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-