У Черкасах попрощалися із загиблими на Херсонщині поліцейськими

У Черкасах попрощалися із загиблими на Херсонщині поліцейськими

Укрінформ
У Черкасах відбулася церемонія прощання з поліцейськими, які загинули, підірвавшись на мінах у Херсонській області.

Про це повідомляє журналіст кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо велику рану, яка ніколи не загоїться. Ви рятували дітей, які могли загинути на цих полях. Ви герої. Вся Нацполіція буде вас пам’ятати. Ми будемо мстити ворогу, який приніс смерть на нашу землю. Ми даємо слово всім сім’ям – ми будемо поруч", – сказав голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець згадав, що говорив із начальником Черкаської поліції Михайлом Куратченком незадовго до його смерті.

"Говорили з ним 7 грудня: турбувався за свій рідний підрозділ, за Черкащину. Починаючи з перших днів, він був активним учасником оборони", – сказав Табурець.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко сказав, що завдяки таким героям Черкащина стала надійним тилом й була, є і буде європейською державою.

Читайте також: У Харкові помер постраждалий від вчорашнього російського обстрілу

Як повідомлялося, 7 грудня на Херсонщині під час проведення стабілізаційних заходів на каскаді ворожих мін підірвалися четверо черкаських поліцейських.

Президент Володимир Зеленський 8 грудня посмертно нагородив званням Героя України начальника Головного управління Нацполіції в Черкаській області Михайла Куратченка та орденами мужності вибухотехніка Ігоря Мельника, кінолога Сергія Ненаду та помічника чергового СРПП Уманського райуправління поліції Вадима Періжка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-