СБУ затримала колаборанта, який знеструмив частину Донеччини і направив електрику росіянам

СБУ затримала колаборанта, який знеструмив частину Донеччини і направив електрику росіянам

Укрінформ
Служба безпеки України затримала «енергетика» загарбників, який знеструмив частину Донецької області та направив електрику до баз російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Поплічником ворога виявився колишній працівник місцевих електромереж. Після тимчасового захоплення частини регіону він підтримав загарбників, за що був призначений керівником «регіональної енергетичної служби Краснолиманського району», яка перебувала в підпорядкуванні так званого «міністерства вугілля та енергетики днр».

Встановлено, що зловмисник від’єднав населений пункт від електроживлення та перенаправив його на потреби загарбницьких угруповань росії.

Щоб набрати «штат» і провести технічні заходи, фігурант налагодив співпрацю з представниками «регіональної енергопостачальної компанії» тимчасово окупованої росіянами Горлівки.

Знеструмивши місто, росіяни забезпечували енергопостачання своїх загарбницьких органів, військових баз і складів зі зброєю та боєприпасами.

Після визволення Лимана зловмисник намагався втекти з міста, однак був вчасно викритий і затриманий співробітниками СБУ.

Читайте також: СБУ затримала колаборанта, який допомагав створювати «філію» фсб у Херсоні

Фігуранту оголошена підозра за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, раніше СБУ викрила «віцемера» загарбників, яка відповідала за депортацію до росії жителів Маріуполя і Волновахи.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-