На лікування до країн Європи евакуювали ще 33 українців

На лікування до країн Європи евакуювали ще 33 українців

Укрінформ
На лікування до країн Європи евакуювали ще 33 українців, серед них люди з мінно-вибуховими пораненнями та онкопацієнти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

“33 цивільних та військових вдалося евакуювати з Чернігівщини, Полтавщини та територій активних бойових дій на лікування до Німеччини, Фінляндії та Литви. У складі групи – пацієнти з мінно-вибуховими пораненнями та онкопацієнти”, – ідеться в повідомленні.

Медичне транспортування вдалося забезпечити завдяки співпраці Міністерства охорони здоров'я України та Європейської комісії за сприяння обласних військових адміністрацій і медичних закладів та за підтримки Державної прикордонної служби й Державної міграційної служби.

До Європи евакуюють дорослих і дітей із важкими пораненнями, опіками та захворюваннями, що потребують спеціалізованої та невідкладної медичної допомоги.

Читайте також: У МОЗ розповіли, як працювати лікарням й аптекам в умовах обстрілів та відключень світла

Міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ забезпечують транспортування від лікарень у прифронтових територіях через медичний хаб у Львові до аеродрому в Польщі. Далі повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт транспортують українців в країни Європи для спеціалізованого лікування.

Евакуація проходить через систему екстреного реагування Євросоюзу, коли в одній із країн ЄС для лікування і реабілітації українців оперативно шукають профільну спеціалізовану клініку. Так звані “медичні конвої” — приклад одного з ефективних напрямів порятунку пацієнтів, коли МОЗ подає запит на евакуацію та отримує пропозиції від різних країн-членів Європейського Союзу та Європейської економічної зони. Далі МОЗ контактує з клінікою та узгоджує етапи і маршрути безпечного медичного транспортування.

Читайте також: До Туреччини евакуювали 34 вихованців одеського будинку дитини

Як повідомляв Укрінформ, станом на листопад понад 2 тисячі українців евакуйовані з різних регіонів України до клінік Європи, з яких понад 500 — діти з онкологічними захворюваннями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-