Зеленський запропонував країнам-партнерам обрати для виконання пункти з Формули миру

Зеленський запропонував країнам-партнерам обрати для виконання пункти з Формули миру

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запропонував країнам-партнерам обрати із Української формули миру ті пункти, які вони зможуть реалізувати, аби у підсумку прийти до необхідної архітектури безпеки у світі.

Про це він сказав у виступі на міжнародному форумі TRT World Forum у Стамбулі , повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зеленський нагадав, що в Індонезії на саміті G19 він представив Українську формулу миру, “яка може покласти край російській агресії і відновити силу міжнародного права для України та усіх інших народів”.

Президент наголосив, що продовольча безпека – один з елементів Формули миру, і це те, в чому може проявилась на сто відсотків, зокрема, лідерська роль Туреччини.

“Те, що нам вдається реалізовувати такі ініціативи, як зернова експортна ініціатива і гуманітарна ініціатива "Зерно з України", дає нам формат для реалізації ще й інших подібних ініціатив, інших пунктів Української формули миру. Головне – лідерство. Головне – не просто знати про свою могутність, не просто проявляти її час від часу, а направляти її потенціал заради миру”, - зауважив Зеленський.

Він підкреслив, що Українська формула миру так сформульована, що її пункти дають можливість кожній державі і кожному лідеру обрати той аспект, в якому може спрацювати рішучість саме цієї держави рішучість і цього лідера.

Читайте також: рф навмисно гальмує роботу «зернового коридору», судна чекають у черзі 3-5 тижнів - Зеленський

“Я пропоную усім нашим партнерам обрати пункти для себе, щоб вся формула миру була реалізована. Щоб крок за кроком – як із зерновими ініціативами – ми прийшли до необхідної нам архітектури безпеки”, - звернувся Зеленський.

За його словами, Українська формула миру чітка й не виглядає нереалістичною.

“Вона виглядає зараз так само, як у травні цього року виглядали ідеї поновити зерновий експорт з наших морських портів. Вже у липні експорт був поновлений – завдяки нашій з вами могутності. Хай ця могутність спрацює і в усьому іншому, що потрібне для миру!” - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Зеленський не сумнівається, що з часом вдасться реалізувати українську формулу миру

Як повідомлялося, у листопаді поточного року Президент Володимир Зеленський презентував Українську формулу миру. Зокрема, йдеться про радіаційну, ядерну, продовольчу, енергетичну безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-