Танки, «Гради» та артилерія: росіяни за добу атакували вісім областей

Танки, «Гради» та артилерія: росіяни за добу атакували вісім областей

Укрінформ
російська армія за добу здійснила обстріли восьми областей України, є руйнування та пошкодження житла і цивільної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п'ятниці, 9 грудня.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни завдали понад 60 ударів по Хотінській, Шалигинській та Глухівській громадах.

У Запорізькій області минулої доби ворог обстріляв цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Оріхів, Малинівка, Червоне, Щербаки, Кам'янське, Малі Щербаки, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Дорожнянка, Ольгівське, Степне, Лук'янівське. Надійшло 33 повідомлення про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

Читайте також: ЗСУ вразили 8 пунктів управління та 11 місць зосередження ворога

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово захопленої росіянами території Запорізької області.

У Дніпропетровській області від обстрілів знову потерпав Нікопольський район. Війська рф били із "Градів" і важкої артилерії по Червоногригорівській, Мирівській та Нікопольській громадах. Люди не постраждали. Пошкоджені приватні будинки та лінії електропередач.

У Харківській області протягом доби ворог завдавав ракетних та артилерійських ударів по Куп‘янському, Харківському, Чугуївському та Ізюмському районах. У Куп'янську горіли склади продовольчого підприємства.

Вчора ввечері у Безлюдівській громаді Харківського району внаслідок ракетних ударів були пошкоджені будинки, горіли господарські споруди, автомобілі.

У Пісочинській громаді Харківського району ракетні удари пошкодили три приватні домоволодіння, господарські споруди. Чотири людини дістали поранення і були госпіталізовані.

У Луганській області минулої доби підрозділи Сил оборони знову відбили атаки росіян поблизу Білогорівки.

Читайте також: «Арселор Міттал Кривий Ріг» спростував заяву рф щодо складів з озброєнням на підприємстві

На Куп’янському напрямку ворог веде оборону. Зафіксовані обстріли із танків та артилерії по районах Новоселівського і Стельмахівки. На Лиманському напрямку росіяни вели артилерійські обстріли по районах Греківки, Макіївки, Площанки, Невського і Червонопопівки. Всього за минулу добу ворог 145 разів обстріляв з артилерії позиції Збройних сил України. Ситуація в області залишається складною.

У Донецькій області вночі ворог здійснив ракетний обстріл Костянтинівки. Пошкоджені шість двоповерхівок, котельня, будівля медичного закладу.

Вночі зафіксовані обстріли Авдіївки. Зранку росіяни били в районі Бахмута.

За добу на Донеччині п'ятеро загиблих і двоє поранених цивільних.

У Миколаївській області протягом доби ворог завдавав артилерійських ударів по населеному пункту та акваторії Очаківської громади. Пошкоджено об’єкт інфраструктури, господарські споруди, автомобіль, житлові будинки, зокрема багатоповерхівку. Постраждалих немає.

Вчора вдень артилерійського удару зазнав населений пункт Куцурубської громади. Пошкоджено інфраструктуру.

Читайте також: росіяни за день випустили десятки мін по двох прикордонних громадах Сумщини

У Херсонській області ситуація залишається складною. За інформацією Генерального штабу ЗСУ, загарбники вели танкові та артилерійські обстріли районів 17 населених пунктів. Серед них Качкарівка, Монастирське, Новоберислав, Берислав, Львове, Іванівка, Новотягинка, Інженерне, Придніпровське, Антонівка, Комишани, Дніпровське, Велетенське та Херсон.

Козацьке і Веселе Новокаховської громади також перебувають під постійними обстрілами з лівого берега Дніпра. Є значні руйнування приватних садиб і багатоповерхівок.

У Херсоні та на звільнених територіях тривають відновлювальні роботи, до області надходить гуманітарна допомога.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-