SpaceX запустила на орбіту 40 інтернет-супутників OneWeb

SpaceX запустила на орбіту 40 інтернет-супутників OneWeb

Відео
Укрінформ
Американська компанія SpaceX запустила на орбіту 40 супутників OneWeb, мережі інтернет-супутників, що є конкурентом системи Starlink.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Space.com.

Ракета Falcon 9 із 40 супутниками OneWeb стартувала з космічного центру імені Кеннеді NASA у Флориді 8 грудня о 17:27 за місцевим часом.

Як пише видання, приземлення першого ступеня Falcon 9 стало 145-м успішним виведенням ракети SpaceX і четвертим запуском та посадкою конкретно для цієї ракети-носія.

Компанія OneWeb будує групу з 648 супутників на низькій навколоземній орбіті, яка певною мірою конкуруватиме зі Starlink від SpaceX. Понад 460 космічних апаратів OneWeb уже перебувають на орбіті.

Читайте також: Послуги Starlink подорожчають для українців - Financial Times

Зазначається, що компанія підтримує свого конкурента після того, як власні плани запуску OneWeb були зірвані через вторгнення росії в Україну.

Більшість із них вивели на російських ракетах "Союз", які експлуатує французька компанія Arianespace. Однак ця домовленість розвалилася після того, як росія вторглася в Україну в лютому. Після цього OneWeb уклала угоди зі SpaceX і New Space India Limited (NSIL).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-