На Тернопільщині надсучасний ангіограф допоміг лікарям урятувати пацієнта з інсультом

На Тернопільщині надсучасний ангіограф допоміг лікарям урятувати пацієнта з інсультом

Фото
Укрінформ
На Тернопільщині провели унікальну операцію завдяки надсучасному ангіографу, закупленому МОЗ.

Про це повідомляє МОЗ, передає Укрінформ.

"На Тернопільщині в обласній клінічній психоневрологічній лікарні медики провели першу церебральну субтракційну ангіографію для порятунку пацієнта з геморагічним інсультом. Така складна процедура використовується для візуалізації судин головного мозку та проводиться шляхом введення контрастної речовини у кровоносну судину. У ході операції лікарі змогли діагностувати аневризму", - йдеться у повідомленні.

На Тернопільщині надсучасний ангіограф допоміг лікарям урятувати пацієнта з інсультом/Фото: moz.gov.ua

У МОЗ зазначають, що складність такого діагнозу полягає у патологічному розширенні артеріальної судини. Таке розширення артерії виникає внаслідок ослаблення (пошкодження) її стінки. Найчастіше аневризми формуються в аорті – головній артерії тіла у грудях та черевній порожнині.

Відділення з Центром ендоваскулярної нейрорентгенохірургії запрацювало в лікарні завдяки закупівлі Міністерством охорони здоров’я України рентгенівської ангіографічної цифрової системи Artis One.

Читайте також: У Франківську українські та польські кардіохірурги провели три складні операції

Відтепер лікарі можуть максимально оперативно обстежувати й визначати місце звуження, закупорки або ж розширення судин та інші процеси і хвороби, які виявити в інший спосіб не вдається.

Для роботи з обладнанням команда медиків Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні пройшла відповідне навчання та готова працювати.

Як повідомляв Укрінформ, у Павлоградській лікарні інтенсивного лікування, що на Дніпропетровщині, запрацював центр реперфузії, в якому надаватимуть меддопомогу пацієнтам з інсультом та інфарктом міокарда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-