У рф затримали заступника директора авіакомпанії, яка перевозила «вагнерівців» в Африку

У рф затримали заступника директора авіакомпанії, яка перевозила «вагнерівців» в Африку

Укрінформ
У москві за підозрою в отриманні хабара в 2 мільйони рублів затримали заступника гендиректора з наземного обслуговування авіакомпанії "223-й льотний загін" міністерства оборони росії Євгена Бутусова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ТАСС, не вказуючи деталі.

У пресслужбі Преображенського суду москви інформагентству пояснили, що військові слідчі просять відправити Бутусова до слідчого ізолятора.

У свою чергу видання The Insider вказує, що 223-й льотний загін безпосередньо пов'язаний з ПВК Вагнера - він доставляв її бійців із Росії до Сирії, Судану, Лівії та Центральноафриканської Республіки. Зокрема, у 2019 році літаками загону перевозили російських найманців до Судану для розгону місцевих акцій протесту.

Тоді ж СБУ опублікувала документи, згідно з якими договір з льотним загоном укладала компанія "М Інвест", що належить засновнику та спонсору ПВК "Вагнер" євгену пригожину. Крім того, телеканал "Настоящее время" встановив, що "М Інвест" регулярно замовляє у 223-го льотного загону послуги з виконання чартерних перевезень.

Читайте також: Справа ПВК «Вагнер» у суді Лондона: британські юристи хочуть донести меседж до путіна

У червні поточного року розслідування про зв'язок льотного загону з "ПВК Вагнера" опублікувала The New York Times. За її даними, з лютого по червень 2021 року 223-й загін виконав понад десять рейсів з сирійського міста Латакія до суданського Порт-Судану. Зазначалося, що літаки стартували з аеродрому у підмосков'ї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-