США дають Україні на розмінування $91,5 мільйона і допоможуть з обладнанням

США дають Україні на розмінування $91,5 мільйона і допоможуть з обладнанням

Укрінформ
Розмінування в Україні є найбільшим викликом для саперів із часів Другої світової війни. У цьому зв'язку США планують посилити допомогу із підготовкою саперів та наданням додаткового обладнання.

Про це заявив у четвер під час брифінгу Гельсінської комісії Конгресу США представник Держдепу, менеджер у справах Європи Майкл Тірре, передає Укрінформ із посиланням на "Голос Америки".

"Розмінування в Україні є найбільшим викликом для саперів із часів Другої світової війни. Наразі команд для розмінування в Україні недостатньо, тож США планують посилити допомогу із підготовкою саперів та надати додаткове обладнання", - зазначив Тірре.

У Гельсінській комісії також повідомили, що Держдеп США виділив $91,5 мільйона на допомогу Україні з розмінуванням. Кошти спрямовують на навчання, надання обладнання з метою проведення операцій розмінування а також забезпечення роботи команд з розмінування.

Читайте також: Канада допоможе Україні з розмінуванням територій

Террі також наголосив, що росіяни в Україні використовують таку ж тактику, як терористи "ІДІЛ" в Сирії та Іраку. «Від українських посадовців, які працюють на місці, ми знаємо, що російські солдати цілеспрямовано мінують цивільні будинки, зокрема дитячі іграшки, і навіть тіла вбитих. Жахливе використання вибухових пристроїв російськими військовими нагадує тактику бойовиків "ІДІЛ" в Іраку та Сирії, де терористи намагалися вбити скільки цивільних, скільки можливо, щоб люди боялися повертатися до своїх домівок», - підкреслив представник Держдепу.

Як повідомляв Укрінформ, Євросоюз додатково виділить €1 мільйон на проведення розмінування в Україні.

Фото: Мінреінтеграції, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-