Косовська поліція посилює наряди на півночі, заселеній сербами - ЗМІ

Косовська поліція посилює наряди на півночі, заселеній сербами - ЗМІ

Укрінформ
Десятки співробітників косовської поліції почали патрулювання в Північній Мітровиці, населеній переважно сербами,

Про це передає Укрінформ із посиланням на Al Jazeera.

При цьому уряд Косова спростовує повідомлення сербських ЗМІ про те, що на північ країни були спрямовані спеціальні правоохоронні підрозділи.

«Ідеться лише про поліцію, а не про якийсь інший підрозділ», - заявив радіо «Свобода» офіційний представник уряду Косова Перпарім Крієзіу.

Згідно з офіційною заявою косовської поліції, у найближчі дні буде збільшено присутність поліцейських на півночі Косова з метою підтримання громадського порядку, безпеки, захисту життя та майна всіх громадян.

Читайте також: Фон дер Ляєн просить країни Західних Балкан дистанціюватися від росії

За словами поліції, вона постійно контролює, аналізує події і здійснює експертні оцінки, на основі яких вживає «необхідні, виважені й законні заходи для виконання законів і рішень державних органів Косова».

За даними Kosovo-online, з Південної в Північну Мітровицю в четвер о 20:00 прибуло близько 200 поліцейських, які стали по периметру міста. Також пости правоохоронців розставлені всередині міста.

Республіка Косово частково визнана держава, яку Сербія вважає своєю територією. Парламент Косова проголосив незалежність краю 2008 року.

Фото: Kosovo Online

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-