росія скликає Радбез ООН - скаржитиметься на підтримку України Заходом

росія скликає Радбез ООН - скаржитиметься на підтримку України Заходом

Укрінформ
росія зажадала скликання 9 грудня Радбезу ООН для обговорення постачання Україні озброєнь західними країнами.

Як повідомили Укрінформ у секретаріаті Радбезу, засідання відбудеться у п’ятницю о 15:00 за східноамериканським часом (о 22:00 за Києвом).

Раніше американський Інститут вивчення війни зазначав, що росія активно домагається зменшення фінансової та військової допомоги Заходу Україні, визнання незаконної анексії росією українських територій та обмеження військової активності НАТО й Заходу в Європі.

Читайте також: ООН опублікувала доповідь про масові страти цивільних в Україні військовими рф

На думку західних політиків та експертів, росія вдає, ніби прагне мирних переговорів з Україною, справжня мета яких зупинити звільнення ЗСУ окупованих територій і підготуватися до нового наступу.

Зокрема, держсекретар США Ентоні Блінкен висловив сумніви щодо перспектив мирних переговорів між росією та Україною, заявивши, що москва шукає «фіктивний вихід із ситуації» і не продемонструвала серйозності своїх намірів.

Читайте також: США в ОБСЄ: путін не зацікавлений у дипломатії, а хоче паузи для переозброєння

Україна вважає переговори з москвою можливими за умови виведення військ з української території та визначення відповідальної особи, від імені якої постпутінська росія могла б вести такі переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-