Харківська облрада вдруге не проголосувала за перейменування драмтеатру ім. пушкіна

Харківська облрада вдруге не проголосувала за перейменування драмтеатру ім. пушкіна

Укрінформ
Харківська обласна рада під час сесії 3 грудня не проголосувала за внесення до порядку денного питання про перейменування Харківського академічного російського драматичного театру ім. пушкіна.

Про це повідомила у Фейсбуці депутат облради від партії «Європейська солідарність» Галина Куц, передає Укрінформ.

«Щойно наша фракція вносила в порядок дня питання перейменування театру пушкіна, бо ж його чомусь не внесли і давали нам дуже хитромудрі пояснення, чому так сталося. Хоча профільна комісія 1 грудня це перейменування підтримала (щоб без «російського», і без «пушкіна»). Для внесення в порядок дня треба було 45 голосів, а проголосувало лише 27 депутатів. Всі інші, мабуть, мислять категоріями «русского міра», - зазначила Куц.

У пресслужбі Харківської облради кореспонденту Укрінформу пояснили, що проєкт рішення не внесли в загальний порядок денний, оскільки від громадської організації «Кругозір. Мотивація» надійшло звернення про проведення громадських слухань щодо перейменування установи.

Голова облради Тетяна Єгорова-Луценко в коментарі агентству заявила, що питання перейменування театру має бути закрите до кінця року. Вона зазначила, що дала доручення профільним комісіям запросити до обговорення громадськість, працівників закладу, і рекомендувала провести зустріч саме в стінах театру.

«Не можна, звісно, здійснювати вплив. Але рішення має бути затверджене правильне: без «російського» і без «пушкіна». Це моя особиста думка», - сказала Єгорова-Луценко.

Читайте також: У Києві вулицю Брестську перейменували на честь Франциска Скорини

Як повідомляв Укрінформ, на сесії Харківської облради 22 вересня депутати голосували за два проєкти рішень, погоджених різними комісіями облради. Одним пропонувалося виключити з назви театру ім’я пушкіна та слово «російський», іншим - лише прибрати слово «російський». Жодна пропозиція не набрала необхідної кількості голосів. Депутат облради Галина Куц тоді повідомила, що голосування провалилося через представників «Блоку Кернеса – Успішний Харків» та колишньої «ОПЗЖ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-