Пекін пом’якшує антиковідні обмеження – AP

Пекін пом’якшує антиковідні обмеження – AP

Укрінформ
Пекін оголосив про подальше пом’якшення антиковідних обмежень і скасування вимоги про пред’явлення негативного тесту на COVID-19 для проїзду в громадському транспорті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

З понеділка, 5 грудня, в столиці Китаю негативні результати ковід-тестів, отримані протягом останніх 48 годин, більше не потрібні для проїзду в громадському транспорті, однак залишаються обов’язковими для відвідання торговельних центрів, які поступово відновлюють роботу.

Подібні послаблення запроваджуються і в південному місті Шеньчжень із населенням близько 13 мільйонів осіб, яке вважається південним технологічним виробничим центром Китаю. Тут жителям більше не потрібно надавати негативний результат тесту на COVID-19, щоб скористатися громадським транспортом або відвідати аптеки, парки чи туристичні об’єкти.

Такі незначні пом’якшення вимог про обов’язкове тестування на COVID-19 відбуваються попри щоденні повідомлення про виявлення рекордних кількостей випадків інфікування на коронавірус після багатотисячних протестів жителів країни, невдоволених суворими антиковідними обмеженнями в Китаї, тоді як більшість країн світу скасували жорсткі протиепідемічні заходи.

Читайте також: У Шанхаї під час антиковідних протестів затримали кореспондента ВВС

Як повідомлялося, за оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, щонайменше у 90% населення планети вже сформувався імунітет до вірусу SARS-CoV-2 (COVID-19) або після попереднього інфікування, або внаслідок вакцинації.

Фото www.cromo.com.uy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-