Захоплення Бахмута стало політичною метою для рф – британська розвідка

Захоплення Бахмута стало політичною метою для рф – британська розвідка

Укрінформ
Наступ російських військ навколо Бахмута, попри обмежену оперативну цінність цього міста й значні втрати росіян, може вказувати на те, що взяття Бахмута стало передусім символічною політичною метою для росії.

Про це йдеться у зведенні, опублікованому в суботу Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

«російські війська продовжують зосереджувати значну частину своїх загальних військових ресурсів і вогневої потужності на ділянці укріпленої лінії фронту довжиною приблизно 15 км навколо міста Бахмут у Донецькій області, ймовірно, намагаючись оточити місто тактичним просуванням на північ і південь», – йдеться у зведенні.

Як зазначається, останніми днями росія, ймовірно, досягла невеликих успіхів на південній осі цього наступу, де вона прагне зміцнити обмежені плацдарми на захід від болотистої місцевості навколо річки Бахмутка.

У британській розвідці зауважують, що з початку серпня 2022 року росія віддає перевагу Бахмуту як основній цілі свого наступу попри те, що захоплення міста матиме обмежену оперативну цінність, хоча потенційно й дозволить росії загрожувати більшим містам – Краматорську і Слов’янську.

«Проте кампанія була непропорційно дорогою порівняно з цими можливими перевагами, й існує висока ймовірність того, що взяття Бахмута стало передусім символічною політичною метою для росії», – йдеться у зведенні.

Читайте також: Розвідка поки не вбачає загрози наступу з боку білорусі - Данілов

У попередньому огляді Міністерства оборони Великої Британії повідомлялося, що одним із головних чинників, які обмежують потенціал росії відновити наступальні операції в Україні, є посилена логістичними проблемами нестача боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-