У двох департаментах КМДА провели обшуки

У двох департаментах КМДА провели обшуки

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань провели обшуки у двох департаментах Київської міської державної адміністрації у межах досудового розслідування щодо нецільового використання рекреаційних земель одного із парків Києва та зловживання владою.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

«Під час виїмки серед іншого були вилучені документи щодо оголошення проведення конкурсу із залучення інвестора та виконання умов інвестиційного договору між КМДА та одним зі столичних підприємств», - ідеться в повідомленні.

Встановлено, що у 2015 році одне зі столичних товариств уклало інвестиційний договір із КМДА про будівництво спортивних об’єктів та споруд. Однак, за даними слідства, товариство не виконує умови інвестиційного договору, зокрема щодо строків будівництва та графіку фінансування проєкту. Зафіксовані також факти нецільового використання території парку.

Роботи, які мали бути виконані ще до березня 2022 року, здійснені лише на 30% від заявленого у проєктно-кошторисній документації.

Загальна сума інвестицій по інвестиційному договору - майже 149 млн грн.

Працівники ДБР перевіряють причетність службових осіб КМДА до невиконання умов інвестиційного договору впродовж останніх 7 років.

Читайте також: В енергокомпанії VS Energy провели обшуки - ДБР

Кримінальне провадження відкрите за статтею про зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді Господарський суд Києва поновив право столичної громади на земельну ділянку в парку «Голосіївський» вартістю майже 75 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-