Трьох керівників навчальних закладів Харківщини підозрюють у колабораціонізмі

Трьох керівників навчальних закладів Харківщини підозрюють у колабораціонізмі

Укрінформ
Правоохоронці підозрюють у колабораціонізмі трьох керівників навчальних закладів визволеного Куп‘янського району Харківської області.

Як передає Укрінформ, про це Харківська обласна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру трьом керівникам навчальних закладів Куп‘янського району за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, освітяни активно впроваджували стандарти освіти держави-агресора у навчальних закладах, якими вони керували.

Читайте також: На Харківщині відкрили 12 справ проти освітян-колаборантів

"Навчання мало проводитись виключно російською мовою та з використанням російських підручників держави-агресорки. Колаборанти також збирали списки вчителів, які згодні працювати під керівництвом окупаційної влади", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підозрювані встигли побудувати тісні робочі зв‘язки з окупаційною "владою". Зокрема, вони отримали методичні рекомендації щодо організації навчального процесу початкової та середньої освіти відповідно до "федерального государственного образовательного стандарта рф".

Читайте також: Колаборанти у шкільних кабінетах

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області працівники Державного бюро розслідувань затримали 19 колишніх правоохоронців, які перешли на бік ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-