Офіс ВООЗ презентував курс із безпеки вакцин українською мовою

Офіс ВООЗ презентував курс із безпеки вакцин українською мовою

Укрінформ
Офіс ВООЗ в Україні презентував професійний курс для медичних працівників «Основи безпеки вакцин» українською мовою.

Цей курс ознайомить учасників з основами фармаконагляду за вакцинами, передає Укрінформ із посиланням на Міністерство охорони здоров'я.

«Мета курсу – надати медичним працівникам, чия робота пов’язана з питаннями безпеки вакцин, основні знання про вакцини та аспекти їхнього застосування. Курс буде корисним для молодших медичних працівників, акушерів, фахівців громадського здоровʼя, фармацевтів, лікарів, спеціалістів програми імунізації та комунікаційників з питань безпеки вакцин», - ідеться у повідомленні.

Курс «Основи безпеки вакцин» навчає основних аспектів їх використання. Зокрема, розглядаються типи вакцин; реакції на них та несприятливі події після імунізації; питання фармаконагляду; практичні поради щодо комунікації на тему безпеки вакцин.

Читайте також: Шмигаль обговорив з директором Європейського бюро ВООЗ потреби української медицини

Тривалість курсу - орієнтовно 5 годин. Протягом цього часу пояснюється важливість вакцинації в боротьбі з інфекційними захворюваннями; визначаються основні принципи вакцинації; описуються принципи фармаконагляду та особливі міркування, які стосуються програм вакцинації.

Окрім того, в курсі окреслюються основні функції та правила щодо безпеки вакцин; представляються рекомендації як комунікувати про безпеку вакцин, зокрема прості, зрозумілі та адаптовані повідомлення, аби правильно інформувати про безпеку вакцин різним цільовим аудиторіям.

Знайти навчальний курс можна за посиланнями: українською та англійською мовами. Він адаптований за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-