Україна відправить близько 60 суден у рамках програми Grain from Ukraine - Зеленський

Україна відправить близько 60 суден у рамках програми Grain from Ukraine - Зеленський

Укрінформ
Україна до кінця весни планує відправити нужденним країнам близько 60 суден з продовольством у рамках гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні.

«Загалом до кінця весни відправимо близько 60 суден з гуманітарним вантажем. Це буквально порятунок від голоду для мільйонів людей. І я вдячний усім нашим партнерам, які долучилися до української ініціативи», - сказав Президент.

За його словами, наша держава доволі активно рухається щодо одного з пунктів української формули миру – продовольчої безпеки. І використовує кожен день, аби світ бачив і відчував, що глобальна стабільність можлива лише разом з Україною.

«Сьогодні в порт Одеси зайшло вже третє судно в межах нашої ініціативи Grain from Ukraine – «Зерно з України». 25 тисяч тонн гуманітарної пшениці будуть відправлені в Сомалі. Друге судно – завершує завантаження в порту Чорноморськ – прямуватиме до Ефіопії. На його борту – 30 тисяч тонн пшениці. Також в Ефіопію прямує й перше судно за цією програмою – «Зерно з України», - додав глава держави.

Читайте також: Ініціатива Grain From Ukraine вже акумулювала понад $180 мільйонів - Зеленський

Він також нагадав, що інша ініціатива України – експортна зернова – дала змогу поставити на продовольчий ринок майже 13 мільйонів тонн вітчизняної агропродукції.

«Вагомий внесок у світову безпеку. Робимо все, щоб наростити постачання», - підсумував Президент.

Фото: Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-