Мер Харкова пообіцяв сплатити штраф за використання російської мови

Мер Харкова пообіцяв сплатити штраф за використання російської мови

Укрінформ
Міський голова Харкова Ігор Терехов запевнив, що сплатить штраф за використання російської мови у виступах та в соціальних мережах.

Про це він сказав, відповідаючи на відповідне запитання, на пресконференції 2 грудня, передає кореспондент Укрінформу.

«Сплачу. Було б це найбільше горе для міста Харкова! Якби це було саме те, що потрібно, аби Україна перемогла, я б кожного дня такий штраф сплачував», - відповів Терехов.

Як повідомлялося, уповноважений із державної мови Тарас Кремінь виніс постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу за порушення Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” щодо Ігоря Терехова. За виступи російською мовою в ефірі телемарафону «Єдині новини» міський голова Харкова має сплатити 3400 грн. Крім того, за ведення сторінок у соціальних мережах російською мовою Кремінь виніс попередження. Строк оскарження обох постанов спливає 4 грудня 2022 року.

Читайте також: Терехов заявив, що попри штраф продовжить спілкуватися з харків'янами російською

Останнім часом Терехов під час включень у марафон “Єдині новини” говорить українською мовою, державною мовою вів останню сесію міськради, на запитання під час пресконференції 2 грудня також відповідав державною мовою. Однак уже заявляв ЗМІ, що з харків’янам продовжуватиме спілкуватися російською.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-