росію і «групу вагнера» внесли до списків Держдепу щодо порушення релігійних свобод

росію і «групу вагнера» внесли до списків Держдепу щодо порушення релігійних свобод

Укрінформ
Державний департамент США оновив список країн і організацій, які систематично порушують релігійні права і свободи, де зараз фігурує, в тому числі, росія, а також «група вагнера» через її дії в Центрально-Африканській Республіці.

Про це йдеться в офіційній заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, оприлюдненій у п’ятницю, передає Укрінформ.

«По всьому світу уряди та недержавні організації переслідують, погрожують, ув’язнюють і навіть убивають людей через їхню віру. У деяких випадках вони пригнічують свободу релігії й переконань для отримання політичної вигоди», - йдеться в заяві глави Держдепу.

Ці дії, продовжив він, сіють розкол, підривають економічну безпеку та загрожують політичній стабільності й миру, на що Сполучені Штати не можуть заплющувати очі.

«Сьогодні я оголошую про включення Бірми, КНР, Куби, Еритреї, Ірану, Нікарагуа, КНДР, Пакистану, росії, Саудівської Аравії, Таджикистану й Туркменістану до списку країн, які викликають особливе занепокоєння відповідно до Закону про міжнародну свободу віросповідання 1998 року», - заявив державний секретар США.

Крім того, він оголосив про включення Алжиру, ЦАР, Коморських островів і В’єтнаму до списку особливої уваги через причетність їхніх урядів до грубих порушень релігійної свободи.

Читайте також: У Конгрес США внесли законопроєкт про визнання ПВК «Вагнера» терористичною організацією

Блінкен також повідомив, що вносить організації Аль-Шабаб, Боко Харам, Хаят Тахрір аш-Шам, Хусити, ІДІЛ-Велика Сахара, ІДІЛ-Західна Африка, Джамаат Нусрат аль-Іслам валь-Муслімін, Талібан і «групу вагнера», яка діяла в ЦАР, до списку суб’єктів, що викликають особливу стурбованість.

«Ми продовжимо ретельно спостерігати за станом свободи релігії й переконань у кожній країні світу та захищати тих, хто переживає на собі релігійні переслідування чи дискримінацію», - наголосив глава Держдепартаменту США.

Як повідомлялося, уряд США постійно збирає інформацію через свої посольства, а також інші канали про дотримання прав релігійних свобод у близько 200 країнах. З 1998 року Держдеп запровадив практику публікації щорічних звітів про релігійну свободу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-