росіяни не випускають із захоплених територій Запорізької області чоловіків призовного віку

росіяни не випускають із захоплених територій Запорізької області чоловіків призовного віку

Укрінформ
Упродовж останніх тижнів російські військові на блокпостах не випускають з тимчасово захоплених територій Запорізької області чоловіків призовного віку.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Виїхати з Мелітополя та району можуть не більше 10 людей на день. Мова не йде про чоловіків призовного віку. Вже більш ніж тиждень окупанти не випускають чоловіків, які не мають військового квитка, де стоїть позначка, що вони не придатні до служби в армії", - повідомив він.

Міський голова зазначив, що загарбники мотивують це тим, що чоловіки, які виїдуть на підконтрольну Україні територію, будуть мобілізовані.

"Але насправді вони проводять мобілізацію у себе і з окупованих територій вони саме через це не випускають наших мешканців", - додав Федоров.

Він також зазначив, що в одному з курортних селищ Мелітопольського району загарбники формують казарми на території санаторіїв. Кількість окупаційних військ там збільшується. Мова йде про тисячі одиниць військової техніки та десятки тисяч солдат, підсумував Федоров.

Читайте також: Поблизу Мелітополя стався вибух

Як повідомлялося, у тимчасово захопленому Мелітополі колаборанти та загарбники шукають партизан та навіть оголосили винагороду - 500 тисяч рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-