«Закривавлені пакунки»: у МЗС заявили про нові погрози українським дипломатам

«Закривавлені пакунки»: у МЗС заявили про нові погрози українським дипломатам

Укрінформ
Українські дипломатичні установи продовжують отримувати пакунки з погрозами.

Як передає Укрінформ, про це речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив у Фейсбуці.

"Після теракту в Іспанії до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, консульства в Брно надійшли закривавлені пакунки. У пакунках знаходилися очі тварин. Самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах. Ми вивчаємо сенс цього послання", - йдеться у повідомленні.

Також Ніколенко зазначив, що вхід до помешкання посла в Ватикані зазнав вандалізму, посольство в Казахстані отримало повідомлення про мінування, яке згодом не підтвердилося.

Посольство в США отримало лист з ксерокопією критичної статті про Україну, але, як і більшість інших конвертів, цей лист синхронно з іншими надійшов із території однієї європейської країни.

"Маємо підстави вважати, що відбувається добре спланована кампанія терору та залякування посольств і консульств України. Не маючи змоги зупинити Україну на дипломатичному фронті, нас намагаються залякати. Однак можу одразу сказати, що ці спроби марні. Ми й надалі ефективно працюватимемо на перемогу України", - наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

У МЗС підкреслюють, що українські дипломати і надалі будуть успішно працювати над зміцненням обороноздатності України та забезпеченням українців необхідним енергетичним обладнанням для проходження зими.

"Українська сторона взаємодіє із правоохоронцями іноземних країн задля розслідування всіх випадків погроз, встановлення причетних осіб та притягнення їх до відповідальності", - зазначили в МЗС.

За дорученням Кулеби всі українські посольства та консульства переведені в режим посилених заходів безпеки.

Читайте також: В Іспанії конверт з вибухівкою отримала компанія, що виробляє зброю для України

МЗС закликало іноземні уряди ґарантувати максимальний захист українських дипломатичних установ відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

Як повідомляв Укрінформ, в Іспанії терористи надіслали щонайменше п’ять листів-посилок з вибуховими пристроями на адреси різних об’єктів, в тому числі в Центр супутникового контролю Іспанії та на базу Торехонде Ордош. Поліція розслідує ці факти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-