Протидія торгівлі людьми

Протидія торгівлі людьми

Укрінформ
9 грудня, 13:30 -  пресконференція на тему: «Війна і торгівля людьми – сучасні виклики та нові інструменти захисту».

Організатор: Проєкт «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).

Учасники: Уляна Токарєва - заступниця міністра соціальної політики України; Ашлі Малруні - радниця, голова відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні; Катерина  Левченко - Урядова уповноважена з питань гендерної політики; Сергій Мегей - заступник директора ДУ «Урядовий контактний центр»; Максим Федорчук - заступник начальника 2-го управління (організації боротьби з торгівлею людьми) Департаменту міграційної поліції Національної поліції України; Світлана Гаращенко -  керівниця ініціативи з протидії торгівлі  людьми  проєкту SURGe, модераторка; представник Національної поліції України.

Питання до обговорення:

  • Ситуація зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми та її формами.
  • Нові інструменти запобігання та протидії торгівлі людьми, такі як чат-бот Safe Women, Алгоритм дій з пошуку зниклих рідних за кордоном, сайт Safe Women.
  • Роль свідків та суспільства в боротьбі з торгівлею людьми. Важливість їхньої допомоги у розкритті цих злочинів, підтримки та не засудження постраждалих.
  • Роль партнерства державних органів та проєктів міжнародної технічної допомоги у протидії торгівлі людьми.

Коротко. Учасники заходу обговорять ризики трудової та сексуальної експлуатації, що зросли після початку російського вторгнення, а також зусилля державних органів та міжнародних партнерів, спрямовані у відповідь. Інформаційним приводом для заходу є щорічна Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» (25.11-10.12.2022 р.), одним із напрямків якої є протидія торгівлі людьми.

Журналісти отримають підготовлені Міністерством соціальної політики, Національною поліцією та проєктом SURGe інформаційні матеріали на тему протидії торгівлі людьми.

Довідково. Проєкт «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) є проєктом міжнародної технічної допомоги, що фінансується Урядом Канади та впроваджується Alinea International. Після початку повномасштабного російського вторгнення проєктом було започатковано ініціативу з протидії торгівлі людьми, зважаючи на те, що мільйони людей стали більше вразливими до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми внаслідок переміщення та зниження рівня добробуту.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 13:00 9 грудня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

За час війни на урядову контактну лінію надійшло 5 тис. звернень стосовно домашнього насильства

За час повномасштабного вторгнення на урядову контактну лінію надійшло 5 тисяч звернень стосовно домашнього насильства.

Про це повідомив під час пресконференції в Укрінформі "Війна і торгівля людьми - сучасні виклики та нові інструменти захисту" заступник директора ДУ "Урядовий контактний центр" Сергій Мегей.

"Якщо говорити про цифри за час повномасштабного вторгнення, то станом на сьогоднішній день лінією опрацьовано близько 5 тисяч звернень стосовно домашнього насильства, насильства стосовно дітей і стосовно статі. З цієї кількості, на щастя, лише 51 звернення стосується питань торгівлі людьми",- сказав він.

У разі випадків насильства Мегей закликав телефонувати і повідомляти про це на короткий номер гарячої лінії "1547", де дипломовані психологи нададуть психологічну допомогу і консультацію постраждалим, а також посприяють вирішенню проблеми.

Як повідомлялося, в Україні 1 листопада набула чинності Конвенція Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству (Стамбульська конвенція).

До цього, 20 червня, Верховна Рада України ратифікувала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству (Стамбульську конвенцію). 21 червня Президент Володимир Зеленський її підписав.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-