Глава МЗС Латвії: тактична ядерна зброя - це шантаж кремля, а не «опорний варіант»

Глава МЗС Латвії: тактична ядерна зброя - це шантаж кремля, а не «опорний варіант»

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс вважає, що не можна виключати варіант застосування росією ядерної зброї, проте кремль розуміє, що це стане для нього «точкою неповернення», тому це в першу чергу шантаж, а не «опорний варіант» подальших операцій рф.

Про це Рінкевичс заявив в інтерв’ю Укрінформу.

«Ми не виключаємо можливості того, що росія використає тактичну ядерну зброю. (Існує також ще один варіант: використання хімічної зброї). Однак, люди у кремлі розуміють: такий прецедент стане для них самих у чомусь точкою неповернення. Тому не вважаю, що цей варіант розглядається зараз кремлем як опорний варіант його подальших операцій», - сказав Рінкевичс.

При цьому подібний шантаж все одно є небезпечним, оскільки на фронті російська армія зазнає  поразок, втрачаючи обличчя, «як перед міжнародним співтовариством, так і перед своїм населенням». Ще один негативний показник: ця тема регулярно обговорюється на російському телебаченні, тому існують побоювання, що так москва може психологічно готувати своє населення до такої події.

Читайте також: Рінкевичс: Важливо, аби Євросоюз визнав росію державою-спонсором тероризму

У підсумку Рінкевичс зазначив, що треба бути готовими до різного повороту подій. На Заході обговорюється питання відповіді на можливість реалізації росією ядерних погроз. «Але на цьому етапі я не можу говорити про якісь деталі, тому що це питання поки що обговорюється на такому рівні, який ще не є публічним», - підкреслив глава МЗС Латвії.

Як повідомлялося, в п'ятницю президент російської федерації володимир путін підписав «договори про вступ до складу росії» тимчасово окупованих українських територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, а також заявив, що відтепер їх жителі - громадяни рф.

Читайте також: Латвія не визнає і засуджує анексію українських територій росією

Латвійське МЗС заявило про невизнання анексії окупованих українських територій росією, засудило рішення путіна про включення їх до складу росії. Було наголошено, що це є явним порушенням Статуту ООН, інших норм міжнародного права та підтверджено тверду підтримку суверенітету й територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-