На захоплених територіях Запоріжжя паспорт рф отримали лише 10 тисяч жителів - мер Мелітополя

На захоплених територіях Запоріжжя паспорт рф отримали лише 10 тисяч жителів - мер Мелітополя

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Запорізької області, де проживають близько пів мільйона людей, російські паспорти отримали лише 10 тисяч. 

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"На тимчасово окупованій території Запорізької області в мирний час проживало від 700 до 800 тисяч людей. Зараз проживає, мабуть, від 400 до 500 тисяч. За останні сім місяців російські паспорти отримали лише 10 000 жителів. Це дуже мала цифра, і вони зробили це під примусом", - сказав він.

Федоров додав, що окупанти давно намагаються змусити працівників бюджетної сфери отримувати роспаспорти, але в них не вистачає колаборантів, які б погодилися працювати у цих фейкових паспортних столах.

Читайте також: На українському кордоні кримчанка порвала свій російський паспорт

Мер Мелітополя також зазначає, що російські прикордонники, які несуть службу на блокпосту на в'їзді в тимчасово окупований Крим, не визнають "паспорти", видані окупантами, та вимагають у людей українські документи.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Міністерство юстиції України, примусове набуття громадянами України, які проживають на тимчасово окупованих територіях, громадянства росії не визнається Україною та не є підставою для втрати українського громадянства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-