загарбники знову  розганяють фейк про «обстріли» ЗСУ території навколо ЗАЕС

загарбники знову розганяють фейк про «обстріли» ЗСУ території навколо ЗАЕС

Укрінформ
російські загарбники та їхні колаборанти знову розганяють тему про нібито "обстріли Збройними силами України території навколо Запорізької АЕС".  

Цей фейк - один із головних у російської пропаганди за минулу добу, повідомляє Центр протидії дезінформації у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Колаборант-«керівник» Запорізької області володимир рогов заявив, що ЗСУ продовжують обстрілювати берегову лінію та територію в районі міста, де розташована Запорізька АЕС, крім того, ударів було завдано в районі ТЕС», - йдеться у повідомленні. У ЦПД застерігають, що це дезінформація. 

 У свою чергу перший заступник міністра культури рф сергій обривалін заявив: «Представники 48 країн знову намагаються використати [ЮНЕСКО] для відстоювання своїх політичних інтересів. Війна в Україні триває вже вісім років. Але жодна з країн і слова не сказала про безневинні жертви в Донецьку та Луганську, про зруйновані життя російських та українських дітей». Центр протидії дезінформація попереджає, що ця заява є нічим іншим, як маніпуляцією.

Читайте також: Типова тактика росіян: в ОП спростували фейк про причетність України до обстрілу Запоріжжя

А посол рф у Нідерландах олександр шульгін заявив, що нідерландській стороні потрібно поважати нібито "вільний вибір, зроблений населенням чотирьох територій України за результатами референдумів, визнаних легітимними численними міжнародними спостерігачами, включаючи й спостерігачів із самих Нідерландів". Це теж маніпуляція, наголошують у ЦПД.. 

Як повідомляв Укрінформ, НАЕК "Енергоатом" спростувала фейк про пожежу на одному з енергоблоків тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-