Україна оточила посольство росії в Естонії

Україна оточила посольство росії в Естонії

Відео
Укрінформ
1 жовтня виповнюється вісім років відтоді, як в естонській столиці, Таллінні, щосуботи проходить безстрокова акція протесту проти вторгнення російської армії в Україну.

Крім того, що це одна з найдовших акцій протесту під російськими посольствами в різних країнах, сама будівля представництва кремля цілодобово перебуває в оточенні сотень плакатів, стікерів, фотографій, прапорів та іншого, повідомляє Укрінформ.

Щодня вулицями "старого Таллінна", внесеного до списку об'єктів культурної спадщини ЮНЕСКО, проходять тисячі туристів з усіх країн світу. І всі вони зупиняються, щоб розглянути живу виставку, яка тут цілодобово діє і присвячена протесту проти дій росії в Україні.

У зв'язку з постійними акціями протесту під вікнами посольства, його співробітникам, як і в багатьох інших країнах світу, довелося відгородитися від вулиці додатковими парканами. Біля входу цілодобово чергує екіпаж поліції. Нещодавно Укрінформ публікував матеріал під назвою “Україна оточила посольство росії у Фінляндії”. У ньому розповідалося про те, як співробітники російського посольства в Гельсінкі "обороняються" від того, що відбувається навколо їхнього представництва. На вікнах завжди броньовані віконниці, двері будинків зачинені на додаткові броньовані двері.

Читайте також: Президент Естонії: Анексія – це злочин, за яким буде покарання

Тим не менш, фіни, українці та люди інших національностей, які мешкають у Фінляндії, проводять часті акції протесту проти дій кремля. А всі сусідні до посольства вулиці сповнені плакатів та іншої візуальної продукції, яка різко засуджує політику Москви.

В естонській столиці подібна “протестна виставка” набагато масштабніша і яскравіша. Крім сотень плакатів, вікна будинків, що виходять надвір у бік посольства рф, прикрашені українськими прапорами. Рівно вісім років триває регулярна безстрокова акція протесту під вікнами російського представництва в Естонії.

Тармо Круусімяє, один з організаторів акції, який дев'ятий рік є депутатом Парламенту Естонії, у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів, що спочатку, у 2014 році, така акція планувалася в усіх трьох сусідніх країнах Балтії - Естонії, Латвії та Литві, але, за його словами, "сусіди боялися", у зв'язку з чим Тармо та його товариші, як з_поміж українців, так і естонців, почали проводити акцію самі у своїй столиці.

“Напевно, це найдовша акція проти росії та на підтримку України. Ми проводимо її за будь-якої погоди і не зважаючи ні на що. І будемо проводити до повної перемоги України”, - розповідає естонський депутат Тармо Круусімяє.

За його словами, Естонія як ніхто інший добре знає ціну "російського світу", наслідки якого їм доводиться "розгрібати" досі. Укрінформ повідомляв раніше, що нещодавно багато галасу в країні наробило знесення чергового радянського пам'ятника в Нарві. Радянський танк Т-34 на постаменті, що є для естонців пам'яткою радянської окупації, став каменем спотикання для багатьох російськомовних громадян Естонії, які живуть у країні.

Читайте також: Країни Балтії підтримують вступ України до НАТО

Однак естонська влада, добре пам'ятаючи масові заворушення, організовані російськими спецслужбами в 2007 році під час знесення радянського “Бронзового солдата”, вжила превентивних заходів і не впустила до країни “журналістів” та інших “патріотів”, що нахлинули з рф. Намічені масові заворушення в Нарві вдалося припинити на самому початку після арешту кількох людей, які швендяли вночі навколо пам'ятника та співали “Катюшу”.

Естонія стала однією з перших країн, що встановили заслін на кордоні від росіян, які приїжджають до країни. На естонському кордоні прикордонники анулювали у російських паспортах не лише естонські візи, а й візи інших країн шенгенської зони.

Відео: Дмитро Флорін, Крістіна Тююні, Естонія, Таллінн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-