На Одещині судитимуть російського агента, завербованого після 24 лютого

На Одещині судитимуть російського агента, завербованого після 24 лютого

Укрінформ
В Одеській області перед судом постане агент російської фсб під псевдонімом "Професор".

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Одеси за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, чоловік після 24 лютого 2022 року був завербований представниками фсб рф та отримав псевдонім "Професор".

Фото: ОГП
Фото: ОГП

Він збирав інформацію про місця розташування блокпостів, кількість та озброєння українських захисників, сил протиповітряної оборони, командних пунктів, правоохоронних органів та спецслужб, промислові об’єкти військового призначення на території області, а також інформацію про місця ураження ракетними ударами.

Чоловік розвідував способи укріплення штабу оперативного командування "Південь", Одеської обласної військової адміністрації, СБУ та ГУ Нацполіції в області.

Інформацію у вигляді текстових повідомлень та координат із фото- та відеосупроводом він передавав майже щодня та одержував грошову винагороду на картковий рахунок.

До співпраці чоловік залучив свого знайомого з Івано-Франківська, який також був прихильником ідеї об’єднання росії, білорусі та України в єдине державне утворення під головуванням росії. Також обвинувачений вербував жителів Одещини для подальшої співпраці з країною-агресором.

Обвинуваченого затримали під час виконання чергового завдання ворога біля Одеської ОВА. В ході обшуку вилучено мобільний телефон, який використовувався для передачі інформації та був придбаний за кошти спецслужби ворога.

Читайте також: Ексмайор армії США та його дружина підозрюються у шпигунстві на користь рф

Як повідомляв Укрінформ, у Хмельницькій області Служба безпеки України в результаті багатоетапної спецоперації викрила "розконсервованого" агента федеральної служби безпеки російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-