Зведення ОВА: під обстрілами – вісім регіонів, на Херсонщині ЗСУ атакували росіян

Зведення ОВА: під обстрілами – вісім регіонів, на Херсонщині ЗСУ атакували росіян

Укрінформ
Упродовж останньої доби війська російської федерації здійснили масовані обстріли восьми областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 суботи, 1 жовтня.

У Сумській області вчора за день ворог двічі обстрілював територію Великописарівської громади із "Градів" та мінометів. Зафіксовано 12 ударів. Жертв і руйнувань немає.

Сьогодні зранку ворог обстріляв Есманську громаду, зафіксовано шість ударів. За попередніми даними, без негативних наслідків.

Перед світанком по Одеській області росіяни завдали удар двома ракетами, імовірно, "Іскандерами". Є влучання в об'єкт промислової інфраструктури, пошкоджено електропідстанцію, кілька будівель. В одному із приватних гаражів спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували. Жертв немає.

У Дніпропетровській області росіяни обстріляли Нікопольський та Синельниківський райони.

По Нікопольському району агресори п’ять разів били із "Градів" та важкої артилерії. Постраждалих немає. У Нікополі пошкоджені приватні будинки, господарські споруди, кафе та готель. Без світла лишилися понад тисяча родин.

У Марганецькій та Червоногригорівській громаді деталі уточнюються. У Великомихайлівській громаді Синельниківського району постраждалих немає. Деталі з’ясовуються.

Війська рф продовжують обстріли прилеглих до кордону з рф та лінії зіткнення територій Куп'янського, Харківського, Ізюмського і Чугуївського районів Харківської області.

За добу були обстріляні райони Стрілечої, Рідкодуба, Кучківки, Охримівки, Вільхуватки, Дворічної та інших населених пунктів. Через влучання боєприпасів сталися пожежі у Куп’янському районі (смт Дворічна, де горіла господарська споруда), у Харківському районі (у Стрілечому горіли три квартири на площі 100 кв. м).

За інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, з доби з пораненнями госпіталізовані двоє людей.

На Харківщині триває розмінування, піротехнічні підрозділи ДСНС за добу знешкодили 816 вибухонебезпечних предметів.

У Луганській області ситуація залишається складною, тривають бойові дії. Авіація Сил оборони України завдала по ворогу 11 ударів. Ракетні війська та артилерія за минулу добу уразили пункти управління різного рівня і райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки росіян. Загарбники жаліються на обстріли своїх позицій у районах населених пунктів Золоте-5, Сватове, Кремінна, Врубівка, Рубіжне, Лантратівка, Привілля, Лисичанськ, Кремінна, Сєвєродонецьк.

Читайте також: Гайдай каже, що у «лиманському котлі» опинились понад 5000 військових рф

У Донецькій області вчора пізно ввечері війська рф обстріляли Костянтинівку, зруйновано приватний будинок, ще одна ракета впала на приватне подвір'я, але не вибухнула).

Вночі ворог вів обстріли Очеретинської громади, у селі Бердичі поранена людина. Також був обстріл Вугледарської громади (село Новоукраїнка - із РСЗО, село Богоявленка - касетними боєприпасами).

росіяни обстріляли Мар'їнську громаду (Мар'їнка, Красногорівка, селища Єлизаветівка та Костянтинівка).

Зранку стався обстріл села Іванівське Бахмутського району, одна людина поранена.

Також ворог здійснив масований обстріл центральної частини Авдіївки.

За добу на Донеччині чотири людини загинули, шестеро дістали поранення. Обов'язкова евакуація населення триває.

Вночі Миколаїв двічі зазнав ворожих обстрілів. Після опівночі росіяни завдали удару дронами-камікадзе "Шахед-136". Детальна інформація уточнюється.

Близько 4:00 Миколаїв знову був обстріляний, за попередніми даними, ракетами типу С-300. Є руйнування житлових будинків. Одна із ракет влучила у житловий п’ятиповерховий будинок у центрі міста. Повністю зруйновані квартири на 5-му і 4-му поверхах, інші суттєво пошкоджені. У навколишніх будинках повилітали вікна.

В іншому районі Миколаєва пошкоджень через обстріл зазнали приватні будинки та медичний заклад.

Також внаслідок влучання боєприпасів та уламків пошкоджені складське приміщення і будівлі автотранспортного підприємства.

За попередніми даними, через обстріли поранення дістали п'ятеро людей, серед них — тримісячна дитина. Стан поранених стабільний.

Тривають обстріли Березнегуватської громади. За минулу добу були обстріляні прилеглі території сіл Лепетиха і Кавказ. Ввечері зафіксовані обстріли околиць села Висунь та станції Березнегувате. Постраждалих і руйнувань немає.

Вчора ввечері ворог вів обстріли околиць села Новоолександрівка Інгульської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

Зранку зафіксовані обстріли за межами села Широке. Постраждалих та руйнувань немає.

Ситуація у Херсонській області залишається вкрай складною. Тривають бойові дії. російські військові обстріляли прифронтові села Бериславського району, вдарили по цивільній інфраструктурі та будинках мирного населення. Є руйнування і поранені місцеві жителі. Деякі села знеструмлені, є проблеми з водопостачанням.

Із реактивних систем залпового вогню "Град" загарбники обстріляли нещодавно звільнену Миролюбівку. Одна людина загинула, ще одна поранена.

За інформацією оперативного командування "Південь", ворог намагається відновити рух Антонівським мостом, туди підвозяться будівельні матеріали, скупчується дорожньо-ремонтна техніка.

Ракетно-артилерійські підрозділи Збройних сил України завдали ураження по командному пункту в Бериславському районі, по шести районах зосередження живої сили, озброєння і техніки ворога у Херсоні, Новій Каховці, Дар’ївці та Новій Кардашинці. Двічі була атакована колона військової техніки росіян у Новій Каховці. Уражено пункт управління безпілотними літальними апаратами у Давидовому Броді.

Відносно спокійно ніч минула в інших областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-