Унаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 399 дітей

Унаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 399 дітей

Укрінформ
Унаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 399 дітей та понад 783 дитини були поранені.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Станом на ранок 1 жовтня 2022 року більше ніж 1182 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 399 дітей загинуло та понад 783 дістали поранення різного ступеня тяжкості", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та визволених територіях.

В ОГП поінформували, що 30 вересня внаслідок ракетного обстрілу гуманітарної колони у Запоріжжі загинули двоє дітей віком 10 та 14 років, 3-річна дитина дістала поранення. Також 30 вересня внаслідок обстрілу Миколаєва була поранена 17-річна дівчина.

Крім того, у ніч проти ніч на 1 жовтня внаслідок обстрілу Миколаєва травмовано 3-місячне немовля.

Загалом, за даними ОГП, найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 402, Харківській - 232, Київській - 116, Миколаївській - 75, Чернігівській - 68, Луганській - 64, Херсонській - 55, Запорізькій - 50, Дніпропетровській - 29.

Читайте також: Через війну 685 дітей залишилися без батьківського піклування

Як повідомляв Укрінформ, вранці 30 вересня російські війська обстріляли у Запоріжжі колону автомобілів із цивільними, які з гуманітарною метою намагалися виїхати на тимчасово захоплені території. Загинуло 30 осіб, понад 90 були поранені.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-