Про створення 24 нових об’єктів природно-заповідного фонду на Київщині

Про створення 24 нових об’єктів природно-заповідного фонду на Київщині

Укрінформ
29 вересня, 12:30 - пресконференція на тему: “Про створення 24 нових об’єктів природно-заповідного фонду на Київщині”.

Учасники: Роман Титикало - голова Постійної комісії з питань екології, природокористування, мисливства, водних ресурсів, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій Київської обласної ради, депутат Київської обласної ради; Віктор Мельник - д.б.н., професор, завідувач відділу Національного ботанічного саду НАН України; Володимир Борейко - директор Київського еколого-культурного центру.

Коротко. Спікери повідомлять про прийняття рішення Київської обласної ради про  створення 24 об’єктів природно-заповідного фонду на Київщині. Їх площа сягає майже 700 га. Це дасть змогу зберегти цінні природні комплекси та зелену заповідну зону на території Київської області, а також генофонд рослинного і тваринного світу.

Формат заходу – офлайн (Зала 2).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 12:00 29 вересня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу:https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

На Київщині створили нові об'єкти природно-заповідного фонду на площі 700 га

У Київській області створили нові об'єкти природно-заповідного фонду на площі 700 гектарів, що допоможе зберегти цінні природні комплекси та зелену заповідну зону в регіоні.

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

"На Київщині створили 24 нових об'єкти природно-заповідного фонду загальною площею біля 700 гектарів", - сказав Борейко.

Він додав, що розширення природно-заповідного фонду дасть змогу зберегти цінні природні комплекси та зелену заповідну зону на території Київської області, а також генофонд рослинного і тваринного світу.

Голова Постійної комісії з питань екології, природокористування, мисливства, водних ресурсів, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій Київської обласної ради, депутат Київської облради Роман Титикало додав, що відповідні рішення про нові об'єкти природно-заповідного фонду ухвалила Київська облрада.

Він також закликав громади та районні адміністрації Київщини ініціювати та звертатися до Постійної комісії з питань екології із пропозиціями щодо створення нових об'єктів природно-заповідного фонду.

"На фоні війни ми бачимо, як, наприклад, річка Ірпінь стала фактично форпостом і допомогла унеможливити перехід російських загарбників у Київському напрямку. Ми бачимо на Вишгородщині затоплені дамби, які не дали можливість на Вишгород піти. Тобто, природні об'єкти, які ще збереглися, мають багато цілей і багато завдань. Це природні перешкоди, об'єкти рекреації, унікальні об'єкти. Це все необхідно зберегти і залишити нашим дітям", - сказав він.

Як повідомлялося, 22 вересня Київська обласна рада підтримала подання Київської ОВА про створення нових об’єктів природно-заповідного фонду у Білоцерківському, Броварському, Вишгородському та Фастівському районах. Крім того, було підтримано рішення про розширення території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Зелена брама» в с. Софіївська Борщагівка Бучанського району.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-