В Анкарі, Стамбулі та Анталії підняли кримськотатарські прапори

В Анкарі, Стамбулі та Анталії підняли кримськотатарські прапори

Фото
Укрінформ
У Посольстві України в Анкарі, Генконсульстві України в Стамбулі та Консульстві України в Анталії підняли національний стяг кримськотатарського народу з нагоди Дня кримськотатарського прапора.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

“Відзначаємо День кримськотатарського прапора, який є символом давньої історії та боротьби кримських татар за їхні права. Впевнений, що принесені на цьому шляху жертви, готовність до спротиву несправедливості, здатність єднатися перед викликами та загрозами і міжнародна солідарність призведуть до перемоги!» - сказав посол України в Туреччині Василь Боднар.

Читайте також: Від 2014 року близько 30 тисяч кримських татар були змушені виїхати з півострова

Дипломати також висловили протест проти ув’язнення та переслідування російським режимом на території тимчасово окупованого Кримського півострова кримськотатарських активістів та усіх, хто висловлює незгоду з діями російської окупаційної влади.

Читайте також: Кримські татари з усього світу записали пісню про повернення півострова Україні

«Сьогодні - День кримськотатарського прапора. В Генеральному консульстві України в Стамбулі поруч із державним встановлено і прапор кримських татар. Україна звільнить свій Крим від рашистського окупанта, над українським півостровом замайорять і державний, і кримськотатарський прапори. Два прапори - одна перемога! Крим - це Україна!», - йдеться у дописі Генконсульства України в Стамбулі у Фейсбуці.

Кримськотатарський прапор також замайорів над будівлею Консульства України в Анталії

Як повідомляв Укрінформ, 26 червня в Україні відзначається День кримськотатарського прапора. Цього дня 1991 року у Сімферополі розпочав діяльність другий Курултай кримськотатарського народу, що відбувся через 74 роки після першого Курултаю, який проходив 1918 року у Бахчисараї.

Фото Ольги Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-