Резніков - про ракетні обстріли: Розгортання ППО в Україні має увійти до стратегії НАТО

Резніков - про ракетні обстріли: Розгортання ППО в Україні має увійти до стратегії НАТО

Укрінформ
Ракетні обстріли України, які здійснюються з території рф, білорусі чи Каспійського моря, є викликом для безпеки усієї Європи, і швидка відповідь на нього має включати дві складові.

На цьому наголосив міністр оборони Олексій Резніков у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"російські терористи вчинили чергові воєнні злочини – обстріляли ракетами низку мирних українських міст. Підлість цих атак у тому, що вони здійснюються або з глибини території рф, або з території білорусі чи акваторій Каспійського та Чорного морів. Це стратегічний виклик для безпеки усієї Європи. Швидка відповідь на цей виклик має складатися з двох частин", - написав Резніков.

За його словами, перша складова – це посилення санкцій: "Щоб рф не могла виготовляти і підтримувати у робочому стані високотехнологічну зброю, яка зараз містить безліч комплектуючих, що постачаються компаніями з країн НАТО".

Друга складова, як зазначив Резніков, - це якнайшвидше розгортання ефективної системи ППО/ПРО в Україні.

"Це додаткові 500-1000 км безпеки для кожного європейського міста. Це дуже наочний і логічний крок, який має бути закріплений у стратегії Північноатлантичного альянсу", - наголосив міністр.

На його думку, довгострокова відповідь також очевидна: умовою діалогу про відновлення відносин цивілізованого світу з росією має стати демілітаризація як мінімум європейської частини держави-терориста. "Глибина та параметри демілітаризації мають бути визначені фахівцями", - додав Резніков.

Читайте також: Україна стала «полігоном» для випробувань російських ракет – Повітряні сили ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, вранці 26 червня росіяни завдали ракетних ударів по Києву. Пошкоджено 9-поверховий житловий будинок у Шевченківському районі. У будинку сталося займання, частково зруйновані 7, 8 та 9 поверхи. Наразі виявлено тіло одного загиблого, травмовані 6 мешканців будинку. Чотирьох із них, в тому числі семирічну дівчинку, госпіталізували.

У Черкасах унаслідок ракетних ударів у неділю одна людина загинула, п'ятеро травмовані.

Крім того, на підльоті до Одеси знищено дві російські протикорабельні ракети типу "Онікс".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-