В урочищі Саліна на Львівщині вшанували пам’ять жертв злочинів НКВС

В урочищі Саліна на Львівщині вшанували пам’ять жертв злочинів НКВС

Укрінформ
В урочищі Саліна на Львівщині, де соляна шахта стала братською могилою для тисяч людей, вшанували пам’ять закатованих у червні 1941 року жертв НКВС.

Про це в Фейсбуці повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

«Трагедія Саліни – одна з найсумніших сторінок в історії України. Тут підлий комуністичний режим у червні 1941-го вбив тисячі українців. Замордував їх, перетворивши одну із соляних шахт на могильник для тих, хто був неугодним. На жаль, у 2022 році режим знову вбиває. Цього разу російський. Але знищити нашу націю не вдасться, як би ворог того не хотів», - зауважив депутат Львівської облради Юрій Доскіч.

Читайте також: Як розвідник Фін дві доби без рук діставався до своїх позицій

Саліна – урочище й колишня соляна шахта у Самбірському районі Львівської області, поблизу села Солянуватка, що біля Добромиля. Наприкінці червня 1941 року в Саліні органи НКВС вбили приблизно 3600 осіб. Під час екзекуції весь час працювали двигуни, аби заглушити постріли і крики мордованих. Коли каральним органам не вистачило набоїв, людей били дерев'яними молотами і напівживими скидали в соляну шахту. Вона була заповнена вщерть людськими тілами.

Фото: pavlobishko.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-