«Оперативний інсайд» та жага лайків може коштувати життів українських військових – Подоляк

«Оперативний інсайд» та жага лайків може коштувати життів українських військових – Подоляк

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк закликав журналістів, медійників та політиків більш відповідально ставитися до інформації про події на фронті, яку вони розповсюджують.

Про це він написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Тож іноді бажаючи повідомити звістку «з передової», треба зупинитися, порахувати до 10 та подумати: «чи роблю я користь цією дією своїй армії? Чи не допомагаю я ворогу?». Чийсь «оперативний інсайд» та жага лайків може коштувати життів українських захисників», - написав Подоляк.

Він зазначив, що періодично проводить зустрічі з іноземними журналістами, деякі з яких захоплюються рівнем свободи слова в Україні, тим більше під час війни. «І ми пишаємося цим. Але варто пам’ятати, що свобода передбачає і відповідальність. Через страх російських офіцерів повідомляти погані звістки з передової, подеколи російське командування дізнається новини з фронту з… наших соцмереж. Це зафіксований факт», - підкреслив радник керівника ОПУ.

Читайте також: У Міноборони пояснили, чому цивільним не можна публічно говорити про дії ЗСУ

За його словами, нині ситуація така: для одних «новинників» головним показником ефективності залишається кількість лайків, цитувань та «ексклюзив» - головне першими опублікувати новину «з фронту», поставити клікбейтовий заголовок, похизуватися «інсайдом», не замислюючись про користь чи шкоду своїх дій. «Інші представники політикуму, не знайшовши себе під час війни, ховаються від реальності у старій парадигмі мислення. Вони продовжують жити в часі, де були «політичні проєкти», рейтинги, вибори та електорат. Сидячи у ресторанах, розмірковують про політичні перспективи, говорячи: «коли все це закінчиться». Закінчиться що? Війна за виживання?» - додав Подоляк.

Читайте також: У Медіацентрі Україна – Укрінформ відбулася дискусія про роботу іноземних журналістів в умовах воєнного стану

Як повідомляв Укрінформ, інформація про деталі військових операцій, озвучена "поінформованими" особами в соціальних мережах, шкодить діям Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-