Заява Кулеби і Трасс: Маємо ігнорувати капітулянтів, які пропонують зрадити Україну

Заява Кулеби і Трасс: Маємо ігнорувати капітулянтів, які пропонують зрадити Україну

Укрінформ
Міністри закордонних справ України і Великої Британії Дмитро Кулеба та Ліз Трасс заявили, що шлях володимира путіна до столу переговорів лежить через поле бою, та закликали ігнорувати капітулянтів.

Про це йдеться у їхній спільній колонці, опублікованій МЗС України, передає Укрінформ.

“Щоб здобути мир і захистити наш спосіб життя, Україна та вільний світ мусять залишатися сильними. Ми маємо ігнорувати капітулянтів, які наполягають, що всі, мовляв, починають втомлюватися, і пропонують зрадити Україну, щоб швидко покласти край цьому безжальному жахіттю”, - заявили глави української та британської дипломатій.

Вони наголосили, що український народ не має такої розкоші, як почуватися втомленим, тож і решта вільного світу її не мають. Глави МЗС вказали, що триває накопичення доказів жахливих воєнних злочинів, зокрема бомбардувань мирних людей, зґвалтувань і катувань, перетворення голоду на зброю та порушення Женевської конвенції в поводженні з військовополоненими.

Читайте також: Кулеба закликав G7 відповісти на обстріл Києва новими санкціями та зброєю для України

“Тому надзвичайно важливо, щоб під час самітів цього тижня Група семи та НАТО продемонстрували, що їх відданість захисту України ніколи не стане слабшою за прагнення путіна її захопити. На практиці це означає збільшення та прискорення поставок важкої зброї, посилення санкцій проти всіх тих, хто сприяє війні Путіна, та повну зупинку імпорту російських енергоносіїв”, - зазначили глави дипломатій.

На їхнє переконання, кожна додаткова одиниця зброї допоможе українцям дати відсіч загарбникам, а кожне нове санкційне обмеження - позбавити путінську військову машину ресурсів і врятувати більше життів від подальшого варварства. Саме тому Британія відіграє провідну роль у постачанні важкої зброї та на санкційному треку, йдеться у заяві.

“Народ України завжди пам’ятатиме, що Велика Британія зробила для України у найскладніші для неї часи”, - наголошується у колонці.

Читайте також: Зараз не час відвертатися від України – Джонсон

Міністри двох країн також заявляють, що не можна піддатися залякуванням з боку путіна, який намагається погрожувати світові ядерною зброєю: “Щоразу, коли НАТО давало відсіч його знущанням, він був змушений відступати, а не підвищувати ставки. Єдине, чого досягає його агресія, це прагнення все більшої кількості країн приєднатися до найуспішнішого оборонного альянсу у світі”.

“Час миру настане. Але шлях путіна до столу переговорів лежить через поле бою. Він почне ставитися до переговорів серйозно лише тоді, коли український народ вижене його війська зі своєї землі”, - констатували Кулеба і Трасс.

Вони зауважили, що всі, хто підтримують Україну, мають зробити власний внесок у те, щоб Президент України Володимир Зеленський міг вести переговори з позиції сили, щоб з іншого боку столу сидів путін, який зазнав поразки, а також акцентували, що більше не може бути нових Мінських угод, укладених ціною суверенітету, безпеки та територіальної цілісності України.

На їхню думку, ті, хто закликають поступитися українською землею, насправді пропонують заплатити українською кров’ю за ілюзію миру, оскільки будь-які угоди будуть примарними, якщо не передбачатимуть відновлення територіальної цілісності України та стримування путінського імперіалізму.

Читайте також: Всі війни завершуються переговорами, Україна має підійти до цієї фази з позиції сили – Боррель

“путін чітко дав зрозуміти, що його амбіції не обмежуються Україною. Він піде далі, зазіхаючи на інші суверенні країни – особливо ті, які, на його хибну думку, є частиною росії. Його успіх фактично ознаменував би нові темні часи конфліктів, гноблення та нещастя”, - підкреслили глави двох дипломатій.

Кулеба і Трасс заявили, що ніхто не почуватиметься в безпеці, поки рф не відступить від України та не залишиться ослабленою і неспроможною повторити подібну агресію. Глави МЗС наголосили, що ця війна стосується всіх і перемога України відповідає спільним інтересам, скільки б часу на неї не знадобилося.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють і бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Фото: EASTNEWS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-