Пів сотні постраждалих від війни українців вирушили на лікування до Німеччини

Пів сотні постраждалих від війни українців вирушили на лікування до Німеччини

Фото
Укрінформ
Пів сотні постраждалих від війни українців вирушили зі Львова на лікування та реабілітацію до Німеччини.

Серед них – медсестра з Лисичанська Оксана Баландіна, яка втратила ноги, підірвавшись на міні, та вийшла заміж у лікарняній палаті, повідомляє у Фейсбуці пресслужба Першого медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Пів сотні українців, які постраждала від війни, зранку вирушили на лікування та реабілітацію до Німеччини. Серед них медсестра з Лисичанська Оксана Баландіна. Вона втратила ноги, наступивши на міну, але не втратила жаги до життя. Жінка вийшла заміж просто в лікарняній палаті, а їхній з чоловіком перший весільний танок розчулив весь світ», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у медзакладі, такі евакуації за кордон наразі відбуваються щотижня завдяки роботі Міністерства охорони здоров'я України. Ця стала наймасовішою від початку війни.

Читайте також: Ізраїльські клініки прийматимуть на лікування поранених українців - МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, від початку розв’язаної росією повномасштабної війни понад дві тисячі пацієнтів зі сходу та півдня України прибули до Першого медоб’єднання Львова медичними евакуаційними потягами.

Щотижня відбувається евакуація людей з тяжкими пораненнями, яких доправляють саме такими потягами. Завдяки роботі таких евакуаційних потягів, пацієнти мають змогу отримати кваліфіковану медичну допомогу в закладах віддалених від прифронтової зони. В дорозі їх супроводжують «Лікарі без кордонів» (Médecins Sans Frontières)..

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-