На Херсонщині ворог продовжує провокативно обстрілювати окуповані населені пункти

На Херсонщині ворог продовжує провокативно обстрілювати окуповані населені пункти

Укрінформ
За минулу добу, 19 травня, обстановка на південному фронті залишається стабільно напруженою. Ворог, зокрема, вдається до провокативної тактики обстрілювання ним же окупованих населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Оперативне командування "Південь" у Фейсбуці.

"На Херсонщині ворог продовжує провокативний обстріл ними ж окупованих населених пунктів. Розвертаючи озброєння з імітацією напрямку вогню з боку Збройних Сил України, рашисти ще й застосовують обладнання протиповітряної оборони, збивають свої ж ракети і видають це за обстріл цивільного населення силами ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Загарбники готують додаткові рубежі оборони на півдні України

Напружена ситуація і на Миколаївщині, яка зазнає обстрілів реактивними системами залпового вогню «Смерч», інформують у Командуванні. Ворог продовжує руйнування самого Миколаєва, його інфраструктури та виробничих спроможностей.

Нашими підрозділами ракетно-артилерійського озброєння у взаємодії з авіацією знищено черговий склад боєприпасів загарбника на Херсонщині, танки Т-72, самохідну артустановку та гаубицю, реактивні системи залпового вогню «Град» та зенітно-ракетний комплекс "ТОР", броньовану та автотехніку. Противник зазнає втрат і серед особового складу.

Читайте також: У Криворізькому районі внаслідок російських обстрілів зруйновані понад 20 будинків

На Одещині продовжуються контрдиверсійні заходи, а також протидія псевдомінерству. Так, правоохоронці затримали жителя Миколаївщини, який напередодні поширив неправдиву інформацію про підготовку вибуху в одному з парків та кількох адмінбудівлях Одеси.

Обстановка на кордоні з невизнаним Придністров’ям - стабільно контрольована силами оборони.

Читайте також: Війська рф не змогли перерізати трасу на Бахмут, у них відбили населений пункт – Кириленко

Корабельні угруповання в Чорному морі продовжують тримати під загрозою ракетних ударів як південь України, так і інші регіони. Водночас у ЗСУ не виключають застосування противником ракетних комплексів із Криму та стратегічної авіації.

Читайте також: Штати збираються надати Україні протикорабельні ракети для розблокування Чорного моря - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 19 травня ліквідували близько 28 500 російських загарбників. Серед втрат ворога також 1254 танки, 3063 бойові броньовані машини, 595 артилерійських систем, 199 реактивних систем залпового вогню, 203 літаки, 167 гелікоптерів та інше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-