Країни G7 обговорюють можливість обмеження нафтових прибутків росії

Країни G7 обговорюють можливість обмеження нафтових прибутків росії

Укрінформ
Міністри фінансів «Групи семи» (G7) обговорили можливість введення вторинних санкцій, а також інші способи обмеження нафтових прибутків росії так, щоби водночас зменшити зворотний вплив на вартість енергоносіїв.

Про це повідомила в четвер міністр фінансів США Джанет Єллен під час перебування в Німеччині, передає Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

«США вже заборонили імпорт нафти з Росії, країни ЄС мають намір зробити те саме, але поступово, протягом наступного року», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Країни «Групи семи» виділять понад $15 мільярдів для економіки України – Мінфін США

Крім того, представники G7 також обговорили введення вторинних санкцій для того, щоби встановити обмеження на вартість російської нафти, зазначила Єллен.

За словами глави Мінфіну США, на зустрічі G7 йшлося також про формування так званого «картелю покупців», що допомогло б зафіксувати ціну на російську нафту й мінімізувати доходи москви.

«Багато людей, у тому числі я, вважають це цікавим з економічної точки зору, але насправді реалізація цієї ідеї є складним завданням, і всі ці питання ще не вирішені», – зауважила Єллен.

Читайте також: Шмигаль закликав країни G7 надати Україні термінове фінансування

Як повідомляв Укрінформ, у Бонні впродовж 19-20 травня проходять міністерські зустрічі країн «Групи семи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-