Паризький регіон виділяє €1,1 мільйона на проєкти з підтримки України

Паризький регіон виділяє €1,1 мільйона на проєкти з підтримки України

Фото
Укрінформ
Регіон Іль-де-Франс (Паризький регіон) ухвалив рішення про виділення €1,1 мільйона на проєкти з підтримки України та розвиток співпраці з Київською і Чернігівською областями.

Про це у Фейсбуці повідомляє посольство України у Франції, передає Укрінформ.

Зазначається, що у рамках цієї ініціативи зусилля будуть спрямовані на організацію прихистку та інтеграції українців, реалізацію проєктів у галузі охорони здоров'я та медицини, сприяння особам з обмеженими можливостями, забезпечення психологічної допомоги та супровід жертв сексуального насилля, освітні та мистецькі ініціативи, працевлаштування та допомогу малому підприємництву.

Посол України у Франції Вадим Омельченко, який був спеціальним гостем засідання Ради регіону, подякував депутатам за солідарність та розповів про важкі гуманітарні наслідки російського вторгнення. Він також акцентував увагу на ризиках глобальної продовольчої кризи, які несе свідоме блокування росією чорноморських портів.

Окремо посол порушив тему відновлення України та запросив регіон Іль-де-Франс приєднатися до ініціативи Президента України Володимира Зеленського щодо започаткування патронату іноземних партнерів над українськими містами та областями для їх ефективного відновлення.

Ініціатива знайшла відгук серед депутатів регіону, і президентка регіону Іль-де-Франс Валері Пекресс запропонувала зосередити увагу на Київській та Чернігівській областях, які серйозно постраждали від наслідків російського вторгнення. Рішення ухвалене одностайно представниками усіх політичних сил ради столичного регіону, - йдеться у повідомленні.

Депутати регіональної ради висловили рішучу підтримку Україні та засудили російську агресію.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл.

Після початку війни проти росії запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

Фото: Ambassade d'Ukraine en France, Facebook 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-