Україна приєдналася до Європейської міграційної мережі як спостерігач

Україна приєдналася до Європейської міграційної мережі як спостерігач

Укрінформ
Україна приєдналася до Європейської міграційної мережі у статусі спостерігача.

Про це поінформувала заступниця глави МВС України Мері Акопян під час міжнародної конференції «Солідарність ЄС з Україною: захист людей, які тікають від війни», інформує пресслужба МВС, передає Укрінформ.

«Ми раді отримати лист Європейського комісара Ілви Йоханссон, який погоджує участь України у статусі спостерігача в Європейській міграційній мережі», — зазначила Акопян.

Заступниця міністра пояснила, що, співпрацюючи з Європейською міграційною мережею, МВС України отримала можливість ефективніше управління міграційними потоками.

Читайте також: Через війну за кордон виїхали понад 6,2 мільйона українців

Вона також розповіла іноземним колегам про кроки, які МВС України зробило на національному рівні для протидії торгівлі людьми у період війни росії проти України.

Окремо зазначається, що у Департаменті міграційної поліції із залученням регіональних підрозділів було створено ситуаційний центр, який працює цілодобово.

Зокрема, було створено Координаційний штаб із захисту прав дітей в умовах воєнного стану, до складу якого входить міграційна поліція, соціальна служба, Мінсоцполітики, генпрокуратура.

Також у Телеграмі було створено чатбот «Бережись», за допомогою якого громадяни можуть дізнаватися про ризики торгівлі людьми, правила безпечного працевлаштування, контакти установ, що надають допомогу в Україні та за кордоном, форми торгівлі людьми та норми законодавства.

Читайте також: Як не стати жертвою торгівлі людьми за кордоном - у МВС дали поради переселенцям

Уточнюється, що спільно з кіберполіцією та операторами мобільного зв’язку було організовано SMS-розсилку громадянам, які виїжджають за кордон з екстреними контактами служб, офісів МОМ та диппредставництв України.

Європейська міграційна мережа – це мережа організацій, що займаються питаннями міграції в державах-членах ЄС та Норвегії. Основна мета Європейської міграційної мережі (EMN) – збирати, обмінюватися та аналізувати дані та інформацію про надання притулку та міграцію.

Ця мережа готує щорічні звіти, дослідження на різні теми, реагує на запити держав-членів EMN, організовує конференції та участь в інших заходах у рамках погодженої програми роботи.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ ефективно протистоять російським військам і завдають їм великих втрат.

Читайте також: Українцям пояснили різницю між статусами біженця та тимчасовим захистом

Після початку війни проти росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

Фото: picture alliance/ZB Matthias Tödt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-