У Варшаві сотні українців відзначили День вишиванки

У Варшаві сотні українців відзначили День вишиванки

Фото
Укрінформ
Сотні українців зібралися у центрі Варшави, аби відзначити День вишиванки.

Захід супроводжувався виконанням українських пісень, виступами учасників, а також закликами до світу врятувати героїчних оборонців Маріуполя, передає кореспондент Укрінформу.

На початку українці заспівали Гімн України. Згодом перед зібраними виступили діти місцевих українських шкіл, які декламували вірші, а також співачка зі Львова Борислава Білоцерківська.

Українці у Варшаві відзначили День вишиванки/Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Радник-посланник посольства України в Польщі Олег Куць підкреслив, що вишиванка завжди є в українському серці. “Її носять під бронежилетом українські захисники, а також лікарі у шпиталях. Ми завжди з вишиванкою у серці”,- підкреслив дипломат.

Читайте також: Сотні людей по всьому світу вбралися у вишиванку на підтримку України - МЗС

Він назвав дуже символічним те, що люди прийшли у вишиванках, які репрезентують різні регіони України.

Голова Об'єднання українців у Польщі (ОУП) Мирослав Скірка зауважив, що вишиванка є тією ідентичністю, яка вписувалася в українську душу століттями. Він підкреслив, що вишиванка - це не лише історія, але й зобов’язання бути собою, нести українську традицію й будувати ідентичність так, як це робили предки і як це роблять сьогодні Збройні сили України.

Учасники акції тримали в руках прапори України, а також плакати “Слава Україні – Героям Слава”, “Закликаємо увесь світ – рятуймо Україну. Терористи Кремля – геть”, “Врятуйте дітей”, “Врятуйте Маріуполь”.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн одягнула українську вишиванку

Наприкінці зустрічі учасники скандували разом - “Врятуйте Маріуполь - Врятуйте Азовсталь”.

Цьогоріч День вишиванки відзначають 19 травня. Він був започаткований 2006 року студенткою Чернівецького національного університету Лесею Воронюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-