Загарбники намагаються посилити тиск на Донбасі, там пекло - Президент

Загарбники намагаються посилити тиск на Донбасі, там пекло - Президент

Укрінформ
російські загарбники намагаються посилити тиск у Донецькій та Луганській областях.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час відеозвернення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Збройні сили України продовжують просуватися у звільненні Харківщини. Але на Донбасі окупанти намагаються ще більше посилити тиск. Там пекло, і це не перебільшення. Жорстоке й абсолютно безглузде бомбардування Сєвєродонецька... Там тільки за один день 12 загиблих, десятки поранених", – зазначив Зеленський.

Він наголосив, що бомбардування та обстріли українських міст, авіаційні та ракетні удари російської армії – це не просто бойові дії під час війни.

"російські удари по Чернігівщині, зокрема страшний удар по Десні, там триває розбір завалів, багато загиблих; постійні удари по Одеській області, по містах центральної України, повністю зруйнований Донбас – усе це не має й не може мати жодного військового пояснення для росії", – додав Президент.

Читайте також: Бійці Об’єднаних сил знищили вісім танків та 20 одиниць іншої техніки ворога

Глава Української держави зауважив, що це свідоме й злочинне намагання вбити якнайбільшу кількість українців, зруйнувати якнайбільше житлових будинків, соціальних об'єктів, підприємств. Водночас він висловив переконання, що це отримає кваліфікацію геноциду українського народу, а всі загарбники точно постануть перед правосуддям.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет. На тимчасово захоплених територіях росіяни влаштували терор.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-