На підтримку маріупольських переселенців відкрили благодійний фонд

На підтримку маріупольських переселенців відкрили благодійний фонд

Укрінформ
На підтримку маріупольських переселенців відкрито Благодійний фонд Маріуполя.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«На підтримку маріупольців! Відкрито Благодійний фонд Маріуполя. Кожен може підтримати маріупольських переселенців з різних куточків України чи світу. Зробити це легко через сайт MHelp», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей фонд започаткувала команда Центру підтримки малого та середнього бізнесу, який працює під егідою Маріупольської міської ради. Він збирає пожертви на допомогу десяткам тисяч маріупольських родин, які виїхали з розбомбленого міста. Також створюється мережа центрів підтримки переселенців «ЯМаріуполь» для надання гуманітарної, соціальної, юридичної, психологічної та медичної допомоги.

Читайте також: Організація «Лікарі світу» підписали Меморандум про співпрацю з мережею центрів «Я – Маріуполь»

«Робимо все, аби маріупольці отримали підтримку та змогли розпочати життя на новому місці. Війна залишила їх без даху та роботи, а деякі втратили здоров'я та рідних. Вони пройшли через справжнє пекло війни. Вона залишилися їх без всього – навіть без міста, яке зруйновано вщент», - зазначили у міськраді.

Там підкреслили, що маріупольці потребують підтримки та допомоги, тому спільними зусиллями можна зробити більше.

«Давайте разом врятуємо Маріуполь та його людей», - закликали у повідомленні.

Читайте також: Андрій Шевченко планує зіграти у благодійних матчах

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомбили беззбройних жителів, блокували гуманітарну допомогу.

Місто практично зруйновано. За словами міського голови російські загарбники вбили близько 20 тис. мирних мешканців Маріуполя. Відповідно до списків, які вже верифікували, з Маріуполя вони депортували майже 40 тис. людей.

У заблокованому місті залишаються близько 100 тис. мирних жителів, до 24 лютого у місті проживало понад 400 тис. людей. Багатьом вдалося евакуюватися на вільну територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-