Всесвітня продовольча програма спрямувала 1,5 мільярда на виплату допомоги переселенцям

Всесвітня продовольча програма спрямувала 1,5 мільярда на виплату допомоги переселенцям

Укрінформ
У травні внутрішньо переміщені особи в Україні отримали від Всесвітньої продовольчої програми близько 1,5 млрд грн допомоги.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Протягом травня Всесвітня продовольча програма профінансувала допомогу українцям на загальну суму 47 млн доларів США (близько 1,5 млрд грн)», — йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що задля одночасної допомоги і бізнесу, і людям, у українських товаровиробників було придбано продуктових наборів на суму більш ніж 27 млн доларів.

В Мінсоцполітики наголошують на тому, що співпраця з Всесвітньою продовольчою програмою буде поглиблена і пошириться на людей, які продовжують перебувати на тимчасово окупованих територіях, на територіях, де відбуваються активні бойові дії, та на людей на деокупованих територіях, які не реєструвались як внутрішньо переміщені особи.

Читайте також: U-LEAD пояснює громадам, як документувати пошкодження майна

Зазначається, що заявку на отримання таких грошових виплат можна буде подати вже наприкінці травня через інформаційну платформу єДопомога.

Як повідомлялося, Міністерство цифрової трансформації відновило комплексну послугу для внутрішньо переміщених осіб у Дії, відтепер українці знову можуть оформити довідку внутрішньо переміщеної особи і соціальні виплати для себе та своїх дітей онлайн. Послуга доступна для громадян, які перемістилися з тимчасово окупованої територій АР Крим та м. Севастополя, а також з території громад, розташованих у районі проведення бойових дій, або які перебувають у тимчасовій окупації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-