На Запоріжжі загарбники риють протитанкові рови

На Запоріжжі загарбники риють протитанкові рови

Укрінформ
У Запорізькій області в глибині фронту російські загарбники створюють досить потужні лінії укріплень, риють протитанкові рови.

Про це очільник Запорізької ОВА Олександр Старух розповів у ефірі телепрограми Факти на ICTV, передає Укрінформ.

«По східних громадах вони періодично намагаються здійснювати атаки та контратаки. В глибині фронту створюють досить потужні лінії укріплень. На деяких ділянках риють протитанкові рови, окопи», - повідомив Старух.

За його інформацією, у напрямку Гуляйполя та Оріхова ситуація не змінилась.

«У березні-квітні вороги намагалися прорвати оборону Гуляйполя і вийти на Покровське Дніпропетровської області, з наступним виходом у тил ООС. Після безуспішних спроб взяти цей рубіж вони перекинули основні сили на інші напрямки. Зараз здійснюються лише артилерійські та ракетні обстріли громад Пологівського району. Основні ж події війни перенесені на Донецький та Луганський напрямок», - зазначив очільник області.

За його словами, вже понад 2,5 місяці захисники тримають оборону на дальніх підступах до Запоріжжя. Обстріли з боку окупантів відбуваються там періодично. Найбільше страждають Оріхів та Гуляйполе. Проте активного пересування та концентрації ворога на запорізькому напрямку наразі немає.

Читайте також: російські загарбники завдали авіаудару по Бахмуту

Як повідомляв Укрінформ, українські військові продовжують створювати багаторівневу систему захисних рубежів у Запорізькій області. Тут є основні і резервні позиції. Останні - на випадок, якщо раптом ворог прорве основну оборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-