Суд допитав російського військового, який вбив цивільного на Сумщині

Суд допитав російського військового, який вбив цивільного на Сумщині

Укрінформ
Солом’янський райсуд Києва допитав російського військовослужбовця Вадима Шишимаріна, який розповів, як вбив цивільного жителя Сумщини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, після допиту потерпілої – жінки вбитого чоловіка – суд допитав обвинуваченого. Він, серед іншого, розповів про обставини, як військові рф заходили на територію цього села на Сумщині. За його словами, він був у складі однієї з колон російської техніки, яка рухалася там 28 лютого. Побачивши цивільний автомобіль «Фольцваген Пассат», капітан, за словами Шишимаріна, сказав оглянути це авто.

До «Фольцвагена» пішли кілька військових рф. Транспортний засіб виявився порожнім і росіяни сіли туди, обвинувачений – на місце водія, і поїхали за інформацією Шишимаріна, у розташування своїх військ для підмоги.

По дорозі вони побачили чоловіка, який розмовляв по телефону, і прапорщик сказав, що той «здасть» росіян і вже нібито дзвонить українським військовим, зазначив обвинувачений. Прапорщик сказав Шишимаріну стріляти, але той спочатку не вистрелив.

«Після того невідомий військовослужбовець, він сидів праворуч, розвернувся і, погрожуючи, почав мені наказувати, щоб я вистрелив, аргументуючи це тим, що ми не доїдемо до наших військ, що ми не викличемо підмогу. Я постраждалого до того не бачив, я його побачив, коли ми з ним порівнялися, і я вистрілив, і тим самим я його вбив. Ми поїхали далі», - поінформував він.

Відповідаючи на запитання прокурора, він зазначив, що має військове звання сержанта і обіймає посаду командира відділення.

Читайте також: Суд над військовим рф: потерпіла хоче для вбивці довічного чи обміну на українських захисників

Шишимарін також підтвердив, що будь-який військовослужбовець не зобов’язаний виконувати явно злочинний наказ, і визнав, що наказ військовослужбовцю стріляти у беззбройну, беззахисну цивільну особу похилого віку не є законним.

Шишимарін знову заявив, що визнає свою провину і попросив вибачення у дружини вбитого ним чоловіка.

Після цього суд перейшов до допиту свідків обвинувачення.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам та завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-