Лише Україна вирішуватиме, який мир приймати - прем’єр Італії

Лише Україна вирішуватиме, який мир приймати - прем’єр Італії

Укрінформ
Глава італійського уряду Маріо Драгі заявив, що лише Україна, і ніхто інший, буде вирішувати, які умови миру приймати на тлі російської агресії проти країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

«Італія рухатиметься разом зі своїми європейськими партнерами та своїми союзниками до всіх можливих форм посередництва. Але Україна вирішуватиме, який мир приймати, ніхто інший. Мир (в Україні – ред.) без України був би неприйнятним», - сказав Драгі під час виступу у Сенаті Італії.

За його словами, світ повинен досягти припинення вогню якомога швидше, щоб зупинити загострення гуманітарної кризи та відновити переговори.

«Це позиція Італії, ЄС, і якою я поділився з (президентом США – ред.) Байденом», - додав Драгі.

Раніше канцлер ФРН Олаф Шольц, виступаючи у Бундестазі, заявив, що ані Україна, ані Захід, у тому числі Німеччина, не акцептують мир, який намагається нав’язати насильством путін.

Читайте також: Для нинішньої путінської росії немає місця в цивілізованій світовій спільноті

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Європейський Союз запровадив вже п’ять пакетів економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремля до продовження війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-