Австралія передасть Україні ще понад 30 бронетранспортерів

Австралія передасть Україні ще понад 30 бронетранспортерів

Укрінформ
Уряд Австралії відправить Україні 14 гусеничних бронетранспортерів М113 та 20 бронетранспортерів Bushmaster для боротьби із російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр оборони Австралії Пітер Даттон.

«Уряд Австралії надає подальшу підтримку народу України, передаючи 14 бронетранспортерів M113 і ще 20 захищених мобільних транспортних засобів Bushmaster», - повідомив він.

За словами Даттона, Австралія також доставить в Україну 60 палет медичних товарів від австралійських громадян, три палети обладнання для радіаційного моніторингу та засобів індивідуального захисту від імені Австралійського управління радіаційного захисту та ядерної безпеки та Австралійської організації з ядерної науки і технологій.

Зазначається, що нова підтримка України в розмірі 60,9 млн австралійських доларів (14 БТР M113 коштують 12 млн доларів, а 20 Bushmaster – 48,9 млн доларів) збільшують загальну допомогу Австралії Україні до понад 285 млн австралійських доларів.

«Австралія підтримує народ України і знову закликає росію припинити вторгнення», - наголосив Даттон.

Читайте також: Британія відправляє в Україну 13 броньованих машин для евакуації цивільних

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, яке здійснюється, у тому числі, і з території білорусі. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росію було піддано масштабним санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-